PRiSE proporciona tota la infraestructura necessària per a comptar amb una Biblioteca Virtual completa

Les Biblioteques Virtuals permeten als usuaris d'una organització accedir a revistes electròniques, e-books i en general informació que estigui disponible digitalment. En tractar-se d'un volum molt alt en contingut, és típic fer servir bases de dades temàtiques que permetin fer cerques dins del catàleg que estigui disponible en l'organitzacio.

Aquests recursos bibliogràfics normalment estan allotjats als servidors dels editors, sent necessari establir la infraestructura tecnològica necessària per a que els editors autoritzin el seu ús i lectura.

Amb l'objetiu de desplegar i gestionar biblioteques virtuals amb un cost reduït i una infraestructura tecnològica mínima a la organizació, PRiSE llança deBiblio, un servei al núvol que ofereix les següents avantatgues:

  • Mobilitat, accedint des de qualsevol lloc o dispositiu, utilitzant tecnologia de re-escriptura per a aquells recursos que no permetin un accès federat a través de SAML o Athens.
  • Mínima dependència tecnològica, a on tota la infraestructura està allotjada al núvol.
  • Gestió de l'accès, realitzant la autenticació a la pròpia organització i permetent definir quins grups d'usuaris poden accedir als recursos.
  • Anàlisi de l'ús, a on els responsables de la biblioteca digital obtenen informes estadístics sobre quant s'usa, en funció dels diferents tipus de perfils que es defineixen, i comparar l'ús respecte al cost de la suscripció del recurs.

Per a més informació sobre deBiblio visita la seva pàgina.